Mobiele werkplek in bedrijfswagen

Door een bedrijfswagen slim in te richten, kun je er een mobiele werkplek in maken. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de uitvoering van deze oplossing. Je kunt zelf bijvoorbeeld lades en vakken maken en inbouwen of gebruik maken van standaardproducten voor de inrichting van bedrijfswagens. Er bestaan ook modulaire systemen waarmee je een bedrijfswagen naar eigen inzicht kunt inrichten.

Voordelen

Door het logisch indelen van de bedrijfswagen kun je tillen en ver reiken aanzienlijk verminderen waardoor er minder kans is op lichamelijke klachten. Bovendien kun je sneller en efficiënter werken.

Tips voor leidinggevenden

  • Je hebt verschillende mogelijkheden voor de uitvoering van deze oplossing. Denk aan een tweede laadvloer met daaronder lades, een uitschuifbaar plateau en standaard kasten in de laadruimte.
  • Maak het ontwerp van de inrichting in nauwe samenwerking met de medewerkers. Zij weten het beste waar gereedschappen en materialen het beste geplaatst kunnen worden om zo min mogelijk handelingen te hoeven verrichten.
  • Zorg voor een goede lagering bij lades en uitschuifplateaus.

Tips voor medewerkers

  • Denk actief mee over de inrichting van de laadruimte.
  • Plaats zware en vaak gebruikte materialen op gemakkelijk bereikbare plaatsen.
  • Houdt voldoende ruimte in de laadruimte over zodat je nog goed kunt bewegen op je ‘werkplek’.

Categorieën

Locatie:         Bungalowpark / Camping / Groepsaccommodatie / Zweminrichting
Functiegroep:         techniek en groen
Belasting:         duwen en trekken / tillen en dragen / werkhouding
randomness