Serveerwagen

De serveerwagen is eigenlijk een dienblad op wielen die vooral handig is als je veel spullen tegelijkertijd naar een tafel moet brengen.

Voordelen
Omdat je minder hoeft te dragen, is er minder kans op lichamelijke klachten. Daarnaast kun je sneller werken omdat je meerdere spullen tegelijk verplaatst.

Andere mogelijkheden
  • Sommige uitvoeringen hebben een vijfde wiel in het midden van het ondervlak waarmee je gemakkelijker bochten kunt maken.
  • De serveerwagen kun je ook gebruiken voor het verplaatsen van andere spullen.
Tips
  • Heb je geen serveerwagen maar moet je wel met veel glazen, borden en kommen lopen, dan kun je ook een uitserveertafel plaatsen in de buurt van de gastentafels.

Een serveerwagen valt onder de categorie transporthulpmiddelen. Kijk in dit document voor een overzicht van beschikbare hulpmiddelen en meer informatie en tips voor zowel leidinggevenden als voor medewerkers.

Aandachtspunten
  • Let op de maximale draagcapaciteit en de afmetingen van het platform
  • Zorg dat het type wielen geschikt is voor de ondergrond. Kijk voor meer informatie bij de ergonomische eisen.
  • Een verticale duwstang is het beste, omdat je dan zelf kunt kiezen op welke hoogte je de stang vastpakt. Bij een horizontale duwbeugel is de beugel bij voorkeur zo hoog mogelijk geplaatst met als maximum schouderhoogte.

Categorieën
Locatie: Bungalowpark / Camping / Zweminrichting
Functiegroep: voedselbereiding en bediening / zwembad (en omgeving)
Belasting: tillen en dragen / werkhouding

Hulpmiddelen: