Transportkar voor lange materialen

Een transportkar voor het verplaatsen van lange materialen zoals planken, takken, bielzen en stammen kun je zelf bouwen. Hij bestaat uit een onderstel met wielen en een ligger in de lengterichting met aan beide uiteinden een dwarsligger. Eventueel kun je de kar ook met een in de lengte instelbaar onderstel uitvoeren.

Voordelen
De kar heeft geen platform waardoor je dicht bij het product kunt staan. Daarnaast hoef je niet meer te tillen en te dragen, waardoor de kans op lichamelijke klachten vermindert. Bovendien gaat het vervoer van lange objecten met gebruik van de kar sneller en eenvoudiger.

Tips
  • Je kunt de kar uitvoeren met een trekhaak, zodat je hem ook op het terrein achter een wagen kunt plaatsen. Voor de openbare weg is zo'n kar uiteraard verboden.
  • Maak gebruik van oprijplaten als er hoogteverschillen in de ondergrond zijn.

Een transportkar voor lange materialen valt onder de categorie transporthulpmiddelen. Kijk in dit document voor een overzicht van beschikbare hulpmiddelen en meer informatie en tips voor zowel leidinggevenden als voor medewerkers.

Aandachtspunten
  • Zorg ervoor dat de kar een zodanige hoogte heeft dat je rechtop kunt staan bij het oppakken en neerleggen van de materialen.
  • Gebruik grote wielen voor een lage trekkracht.

Categorieën
Locatie: Bungalowpark / Camping / Groepsaccommodatie / Zweminrichting
Functiegroep: techniek en groen
Belasting: tillen en dragen / werkhouding

Hulpmiddelen: