Grondboor

Met een grondboorsysteem kun je snel en op een ergonomisch verantwoorde manier diepe, ronde gaten in de grond maken. Denk aan gaten om een paal voor een schutting of ter ondersteuning van een boom in te plaatsen. Het systeem bestaat uit een handvat, een tussenstuk en verschillende opzetboren. Op het tussenstuk zit een ‘stop’ die waarschuwt als je te dicht bij de grond komt en dus niet meer met een rechte rug kunt boren. Het tussenstuk kun je dan verlengen met stukken van 50 cm, zodat je dieper kunt boren. Verder is de boor uitgevoerd met een ‘ratelsysteem’, waardoor je niet altijd een hele slag hoeft te draaien en je  dicht bij objecten kunt boren.

Voordelen
Met een grondboorsysteem kun je rechtopstaand boren. Dat is beter voor je rug. De vormgeving van het handvat en het ratelsysteem zorgen ervoor dat je polsen in een neutrale stand kunnen blijven staan en er minder kracht nodig is bij het boren. Daardoor heb je minder kans op lichamelijke klachten.

Tips

  • Zorg er bij het naar boven halen van de boor voor dat je met rechte rug en gebogen knieën licht draaiende bewegingen maakt. Dit voorkomt rugklachten.
  • Ga altijd dicht bij de boorstang staan.

Een grondboor valt onder de categorie gereedschappen. Kijk in dit document voor een overzicht van beschikbare hulpmiddelen en meer informatie en tips voor zowel leidinggevenden als voor medewerkers.

Aandachtspunten
In de standaard boorset is geen boor opgenomen met een diameter van 20-30 cm. Deze is los verkrijgbaar. Door de lengte kan bij ondiep boren het eerste deel van de boring echter niet in een ergonomisch juiste houding uitgevoerd worden.

Categorieën
Locatie: Bungalowpark / Camping / Zweminrichting
Functiegroep: techniek en groen / zwembad (en omgeving)
Belasting: duwen en trekken / werkhouding

Hulpmiddelen: 
randomness