Horeca en ruimtes met veel personeel

Als je in de horeca bij een zwembad of recreatiebedrijf werkt, zul je vaak in een lawaaiige omgeving zijn. In cafés en restaurants zal het geluid over het algemeen niet boven de wettelijke normen uitkomen. In discotheken, bardancings en tijdens evenementen kan het geluid wel zo hard zijn dat het schadelijk is. Ook in de (spoel)keuken kan het geluidsniveau hoog zijn. Denk aan: lawaaierige bereidingsprocessen, koffiemolens, piepsignalen, ventilatie, vaatwassers, schoonmaakwerkzaamheden en het geroezemoes van collega's en gasten. Aan hoeveel geluid je wordt blootgesteld hangt af van:

• de inrichting en aankleding van de werkruimten
• hoe lang je in de lawaaiige ruimten verblijft
• het aantal machines dat daar aanwezig is

 

Maatregelen in horeca en ruimtes met veel personen:
• Geluidsoverlast beperken in de horeca
 

Selecteer in de tabel een Maatregel om te bekijken, of maak een selectie voor een PDF om af te drukken of op te slaan.

RisicogroepMaatregel
Horeca en ruimtes met veel personeel
Geluidsoverlast beperken in de Horeca en ruimtes met veel personen
randomness